In onze artikelenreeks ‘Schoenen on den oak’ zijn inmiddels een vijftigtal sporters de revue gepasseerd. De laatste die we dit seizoen in het kijker zetten is, toch enigszins buiten verwachting, de 36-jarige goalgetter Timothy Van Laecke. Het zag er aanvankelijk naar uit dat hij er nog een seizoen zou bij doen, blessureleed heeft er echter anders over beslist.

Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik had de laatste maanden nogal wat last van kleine kwaaltjes, wat niet onlogisch is op de leeftijd van 36 jaar” klinkt het bij Timothy Van Laecke. “Wekelijks moest ik naar de kine om iets of wat gerecupereerd te geraken. Eerlijk gezegd heb ik dat er niet meer voor over.”

“Ik ga uiteraard alles en iedereen missen op SKL Doorslaar, gaande van medespelers die echte vrienden zijn geworden, de trainersstaf, het bestuur en de supporters. Het feit dat ik samen speelde met mijn beste kameraard Joël Polfliet, maakt het nog veel moeilijker.”

Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik ben vooral dankbaar dat ik nog zes fantastisch seizoenen heb gehad, na een inactiviteit van vijf jaar door voornamelijk blessureleed. Met de kampioenstitel in tweede provinciale eindigen, topschutter zijn met 38 doelpunten en beste speler van het jaar zijn maken het uiteraard prachtig. Het feit dat dit bij Doorslaar was, een fantastisch club waar ik kind aan huis ben, maken het helemaal speciaal.”

“Mijn jeugdjaren heb ik doorlopen bij Sporting Lokeren, de eerste stapjes in het provinciale voetbal waren bij FC Eksaarde. Uiteraard gaan er mij heel wat mensen bijblijven uit de voetbalwereld, teveel om op te noemen.”

Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Qua coaches onthoud ik vooral Jurgen De Stobbeleir en Stefan Van Dender. Jurgen is een prachtmens, hij was ook de coach van KSK Kallo bij wie ik terug fit geraakt ben na vijf jaar niet te hebben gespeeld. Ik heb daar dan ook drie fantastische jaren beleefd, met als uitschieter het seizoen waar ik 51 doelpunten scoorde in derde provinciale.”

“Stefan, de coach van Doorslaar, zal mij ook bijblijven omdat ik daar eveneens drie geweldige jaren heb beleefd, met de titel als kers op de taart. Dat is meteen ook mijn mooiste herinnering. Misschien dat ik in de toekomst  nog wel iets doe in het voetbal, maar dat zal nog niet voor meteen zijn. Ik zie wel als het te hard begint te kriebelen.”

Voetbal – 1ste provinciale  (M) – SKL Doorslaar A