Het zag er, tot op een kwartier voor affluiten, naar uit dat KVK Robur de drie punten mee huiswaarts zou nemen. Maar plots ging het van 1-3 naar 4-3 in het voordeel van HO Kalken. De spelers hebben de komende speeldag tegen Rangers Opdorp iets recht te zetten.

KVK Robur-coach Andy Marin. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Uit de scouting kenden we onze tegenstander, waardoor we goed voorbereid aan de aftrap verschenen” vertelt Andy Marin. “Na 75 minuten was er geen vuiltje aan de lucht. We wisten zowel in de eerste als in de tweede helft kansen af te dwingen.  Als je op een kwartier voor het einde 1-3 voorstaat dan moet je die wedstrijd altijd dood leggen. Het kan dan wel leuk zijn om nog een vierde doelpunt te scoren, maar daarin misten we de maturiteit en de vastberadenheid om de zege mee huiswaarts te nemen. Het is bovendien zuur dat we twee doelpunten slikken waarbij de tegenstander tot tweemaal toe buitenspel stond. Dit is één van de dertig matchen, maar starten doe je liefst met de drie punten.”

“Komend weekend spelen we tegen Rangers Opdorp, een ploeg met veel ervaring en scorend vermogen” blikt Andy Marin vooruit. “Uiteraard proberen we elke week te winnen en mikken erop om zo hoog mogelijk mee te draaien. Maar iedereen die deze reeks volgt weet dat we dit jaar een zwaardere reeks hebben.

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KVK Robur