Met Bryan Bultheel haalde KFC Vrasene een nieuwe hoofdtrainer binnen. Hij zag zondag zijn ploeg winnen met 0-3 op het veld van SVE Bazel.

KFC Vrasene-coach Bryan Bultheel debuteerde met een 0-3-zege op de openingsspeeldag. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Winnen op de openingsspeeldag geeft een geweldig gevoel, temeer daar zulk een eerste match altijd een stap in het onbekende is” aldus Bryan Bultheel. “Het feit dat we een voorbereiding vol pech en miserie hadden, maakte het allemaal nog specialer. Door langdurige blessures was het soms trainen met acht spelers. Dit is natuurlijk verre van ideaal, maar de groep is keihard blijven verder werken om de nieuwe principes onder de knie te krijgen. Je moet weten dat we tot één week voor de start nog geen enkele wedstrijd hadden gespeeld om zo iedereen te laten recupereren. Ik ben dan ook mega fier op dit resultaat.”

“We hebben op Bazel, als ploeg, een geweldige eerste helft gespeeld” gaat Bryan Bultheel verder. “Daar hebben we de basis gelegd voor onze 0-3 zege. Volgende week komt FC Dynamo Klein-Gent Beervelde op bezoek, een ploeg die ook goed gestart is maar waar ik op dit moment weinig over weet. We gaan dan ook gewoon uit van onze eigen sterkte en ons eigen spelsysteem. Het is moeilijk om doelstellingen op dit seizoen te plakken, aangezien de blessurelast onze ambities hypothekeert. We gaan uiteraard proberen om elke wedstrijd te winnen, maar ik vermoed dat ploegen als Doorslaar, Kieldrecht en Sint-Gillis-Dendermonde normaal gezien verder zullen staan. Het is fantastisch als dit kan gebeuren met eigen jeugd, zoals het afgelopen weekend. Maar liefst drie rasechte jeugdproducten van -20 hebben zich belangrijk getoond. Dit moet een boost geven naar de hele jeugdwerking van KFC Vrasene.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Vrasene