Na de 3-6 overwinning op het veld van FC Orly Sint-Niklaas was de vreugde groot bij WS Sombeke. Het wordt uitkijken of ze zaterdag de punten kunnen thuis houden tegen Blauw Wit Temse, dat zwaar uithaalde tegen SVH Waasmunster.

Coach Guy Ringoot (WS Sombeke) wil zoveel mogelijk punten pakken. Copyright: RV

“De wedstrijd begon goed voor ons en ook het gameplan klopte” aldus een tevreden Guy Ringoot. “Met verzorgd voetbal stonden we vrij snel 0-2 voor, maar door mistasten op een tegencorner stond het bij de rust 1-2. Of we op dat moment meer verdienden, dat blijft een open vraag. Dat zijn uiteindelijk vijgen na Pasen, we moeten ook niet de Calimero gaan uithangen. We zijn goed uit de kleedkamers gekomen en maakten meteen de 1-3. Je zou denken dat dit het bevrijdend doelpunt was, maar dat was een utopie. Alweer slaagde FC Orly erin om de aansluitingstreffer te maken. We hielden evenwel goed de focus op ons aanvallend spel en wisten nog driemaal te scoren. Dit is alleszins een opsteker voor gans de groep. Het is nu aan ons om snel lessen te trekken met het oog op de toekomst.”

“Als coach spreek ik mij niet uit over ambities” gaat Guy Ringoot verder. “Het opzet is om zoveel mogelijk punten te pakken en er ondertussen voor te zorgen dat de plezierbarometer op tien blijft draaien. Komend weekend nemen we het op tegen Blauw Wit Temse. We kennen hun kwaliteiten, maar ik ken vooral de kwaliteiten van mijn eigen groep. Het wordt sowieso een aangename wedstrijd tussen twee goede ploegen.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke