Bij VC Gimm-e Waasland-Kruibeke A maakt men zich klaar voor de nakende competitie. De sportieve leiding is in handen van Kurt Maes die de overstap maakt van Gimm-e B, de ploeg waarmee hij promoveerde. De Kruibekenaars openen de competitie op 17 september met de uitwedstrijd tegen Topsport School Vilvoorde.

Logo VC Gimm-e Waasland Kruibeke (RV).

“Na drie jaar vond ik het stilaan tijd voor een andere uitdaging” luidt het bij Kurt Maes. “In vergelijking met vorig seizoen zijn bij ons Arne De Keyser en Jeroen De Lamper gestopt. Jitse Maes komt onze kern versterken.”

“Als ik terugblik op onze voorbereiding dan vind ik dat die tot hiertoe vrij goed verlopen is. Er staat alvast een vrij stabiele ploeg, met een goede motivatie tussen de lijnen. Persoonlijk vind ik het goed dat we Vilvoorde vroeg in het seizoen treffen. Zij zullen ongetwijfeld groeien in de loop van het seizoen.”

“Ik vind dat we een degelijk team hebben. In de groep leeft de ambitie om vrij hoog te eindigen, maar hoe hoog we kunnen mikken zal afhangen van de sterkte van onze tegenstanders. Bizar genoeg hebben ze ons ondergebracht in een reeks met bijna uitsluitend Waalse ploegen, met middaguren als speeluren. Er is zelfs een vrijdagavond bij met een verplaatsing naar Guibertin. Het is nogal amateuristisch van de Volleybalbond om de zaken zo te organiseren.”

Volleybal – 3de nationale (M) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A