In de derde provinciale stonden met FC Sint-Niklaas en SV Blauw Wit twee teams tegenover elkaar die pas gepromoveerd zijn en elkaar dus bijzonder goed kennen. In dit duel werd gretig met kaarten gestrooid en eindigde uiteindelijk met een brilscore. Het niet toekennen van een tweede strafschop zorgde alvast voor heel wat ongenoegen bij de bezoekers. Zondagnamiddag nemen de ex-scheepsbouwers het op tegen VKS Hamme-Zogge, een toch wel te duchten tegenstander.

Ruben Ketels (SV Blauw Wit Temse).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Al vrij snel zagen we dat FC Sint-Niklaas zeer verdedigend ging spelen” aldus Ruben Ketels. “Ik vond ons in de eerste helft bij momenten iets te slordig voetballen. Dat neemt niet weg dat we toch enkele goede kansen wisten te creëren, die we niet of net niet konden afmaken. Bovendien misten we een penalty.”

“Na de rust hebben we eigenlijk gans het gebeuren gedomineerd en niets weg gegeven. Jammer genoeg wou de bal er niet in voor ons. Bovendien scoorden we een doelpunt, dat zeer discutabel werd afgekeurd. Op zich vond ik het voor een eerste competitiematch wel ok. Uiteraard zijn er een aantal verbeterpunten naar boven gekomen, daar kan en zal ongetwijfeld op gewerkt worden. Het is natuurlijk zo dat een competitiematch anders is dan een voorbereidingswedstrijd.”

“Behalve de ploegen die net als wij gepromoveerd ken ik geen enkele ploeg in onze reeks, ook Hamme-Zogge niet. We gaan deze wedstrijd niet anders aanpakken dan anders. We gaan uit van onze eigen sterkte en gaan dan ook voluit voor de winst.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse