In aanloop naar de topper tegen FC Moerbeke heeft E. Zele B een knappe 0-2 overwinning behaald op het veld van de buren uit Overmere. De Zeelse kapitein Jones Benhamou blikt even terug op dit duel.

Jones Benhamou (E. Zele B). Copyright: RV

“Na de gelijke spelen tegen Klinge en HO Kalken B op de eerste twee speeldagen is deze driepunter meer dan welgekomen” stelt Jones Benhamou. “Promovendus SKV Overmere was op zijn beurt, met een negen op twaalf, sterk aan de competitie begonnen. We lagen er dan ook op gebrand om die winnende reeks te doorbreken.”

“De wedstrijd begon goed voor de thuisploeg met twee vrije trappen, die vakkundig door onze doelman gepareerd werden” gaat Jones Benhamou verder. “Geleidelijk aan namen we de wedstrijd in handen en dit resulteerde in een aantal kleine kansen. Dat nam niet weg dat we de rust ingingen met een 0-0 stand. We zijn daarna gretig uit de kleedkamers gekomen en uit dat enthousiasme volgde ons eerst doelpunt. Het was Taner Durmus die Stijn De Wilde vond aan de tweede paal en die beheerst afwerkte. Een halfuurtje later ontstond een mooie actie in de zestien en die werd binnen geduwd door Emre Celik. Overmere was daarna nog gevaarlijk op een aantal stilstaande fases en vrije trappen maar onze verdediging en onze doelman hielden de netten ongeschonden. Hiermee haalden we de eerste clean sheet binnen. Dit was alleszins een verdiende overwinning.”

“Zondag krijgen we Moerbeke op bezoek” aldus Jones Benhamou. “Na hun nederlaag tegen Robur hebben ze tegen ons iets recht te zetten. We weten natuurlijk dat het een ploeg is met veel kwaliteiten. Zij zullen ongetwijfeld meestrijden voor de titel. We vatten de partij aan vol vertrouwen en gaan er alles aan doen om er een mooie wedstrijd van te maken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Zele B