Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen Sint-Niklase Condors en Falco Gent was de ontlading enorm groot bij de Klaasjes. Op de valreep lukte Manu Smet het overwinningspunt en zo de punten in de Wase hoofdstad te houden.

Condors-coach Jordy Van Haver kon na de zege tegen Falco Gent een feestje bouwen. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het is altijd knap en spectaculair om een wedstrijd te winnen op de buzzer” aldus een tevreden Jordy Van Haver. “Het deed ook enorm veel deugd, al had het nooit zover mogen komen. Buiten de laatste minuut van de wedstrijd hebben we constant voorgestaan, op een bepaald moment bedroeg het verschil zelfs meer dan tien punten.”

“We hebben gans de match onder controle gehad” blikt Jordy Van Haver terug. “In de laatste minuut komen de Gentenaars dan twee punten voor, waarna we gelijk hebben gemaakt en dat op zeven seconden van het einde. Na hun time-out hadden ze balverlies en in de daaropvolgende aanval krijgt Manu een open shot en gooit hem binnen.”

“Het was op zich een mooie collectief sterke wedstrijd, met vijf spelers in de dubbele cijfers” gaat Jordy Van Haver verder; “Defensief hebben we het wat laten afweten in vergelijking met wat we in de voorbereiding hebben laten zien. Ik vond het sterk van de groep om, op het moment dat we twee punten achter kwamen, de hoofdjes niet te laten hangen.”

“De vocale steun van alle spelers en supporters was, gedurende gans de match fanatisch” klinkt het bij Jordy Van Haver. “Het is sowieso onze ambitie om bij de eerste vier te eindigen. Voor andere doelstellingen of ambities is het nog iets te vroeg op het seizoen, in deze toch wel vreemde competitie.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BC Sint-Niklase Condors