Het wordt uitkijken of, na het gelijkspel op SK Pepingen-Halle, Avant Stekene de volledige buit kan thuis houden tegen FC Wambeek-Ternat. De Stekenaars moeten zich tot nu tevreden stellen met één overwinning en één gelijkspel.

Cas Criel (Avanti Stekene).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De voorbije speeldag denk ik dat we langs beide kanten kansen hebben laten liggen om het verschil te maken” blikt Cas Criel terug. “Ik vind wel dat we in de eerste helft het overwicht hadden, jammer genoeg zonder dit te kunnen omzetten in een positief resultaat. Het is spijtig, maar het is niet de eerste keer dat dit seizoen de bal er niet in wil voor ons.”

“Dit betekent dat we zondag tegen Ternat gewoonweg de drie punten moeten pakken. In de voorlinie en dan heb ik het ook over mezelf, moeten we veel efficiënter omgaan met de kansen die krijgen. Dat is nu eenmaal een zekerheid. De durf om te combineren met gans de ploeg is natuurlijk ook een belangrijke factor om tot die kansen te komen.”

“Ik blij ervan overtuigd dat we over een goede en getalenteerd kern beschikken. Als we onze sterktes creatief kunnen gebruiken dan komen we vanzelf in die flow. Indien dit niet het geval is, dan moeten we terug gaan naar het punten pakken op karakter. We hebben daar immers lang voor bekend gestaan.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene