Het duel tussen leider Kieldrecht en Sp. Sint-Gillis-Waas eindigde op een 3-4 overwinning voor de bezoekers. In de eerste helft ging het gelijk op, zodat er gerust werd met een 2-2 tussenstand. Al snel na de rust wisten de bezoekers de score op te drijven tot 2-4. Met nog tien minuten op de klok kon Kieldrecht nog milderen, maar ze konden niet meer vermijden tot Sp. St. Gillis-Waas met de drie punten huiswaarts keerde.

Logo FC Sp. St-Gillis-Waas (RV).

“Eigenlijk kan het in een derby alle kanten uit, toch zijn we naar de match met Kieldrecht gegaan zonder al te hoge verwachtingen” vertelt Jelle Michelet. “Zoals l elke week zijn we heel goed van start gegaan. Na goed voetballend werk konden we via Bo De Moor de 0-1 binnen werken, maar amper twee minuten later werkte Takx fantastisch af en stond het terug gelijk. De thuisploeg domineerde op dat moment, maar op een stilstaande fase wisten we via Jens Van de Vyvere de 1-2 op het bord te zetten. Na zwak verdedigen op een corner lukte Kieldrecht de 2-2.”

“We zijn dus gaan rusten met een gelijke stand, maar we voelden dat er meer in zat. We zijn dan ook heel scherp aan de tweede helft begonnen en amper twee minuten in de tweede helft lukte alweer Jens Van de Vyvere de 2-3. We waren heel scherp in de duels en op de counter zorgde Jordy Vael voor de 2-4.”

“Daarna kwam de klasse van Kieldrecht naar boven en kregen we het zeer moeilijk. Kieldrecht voetbalde heel goed en kwam een paar keer in ons doelgebied maar gelukkig hielden onze verdediging en onze doelman stand. Tot onze verdediging zich één keer mistastte en De Gold de bal staalhard in het zijnet knalde. Met een 3-4 score was het daarna voor ons pompen of verzuipen. We hebben er als ploeg alles aan gedaan om die drie punten mee huiswaarts te kunnen nemen. Het heeft ons bloed, zweet en tranen gekost maar het is ons gelukt.”

“Met Sparta Waasmunster treffen we volgende week alweer geen gemakkelijke tegenstander. Sparta is heel goed bezig, we zullen dus even scherp moeten zijn dan tegen Kieldrecht. Tot nu toe verloopt ons seizoen niet volgens plan. Ik denk dat we in het klassement niet staan waar we horen te staan. Door de vele geblesseerden hebben we dit seizoen nog niet veel met onze volledige ploeg kunnen spelen. Dat neemt niet weg dat we hopen dat de trein nu vertrokken is. Ik denk wel dat we al bewezen hebben dat we in de linkerkolom thuis horen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas