Dankzij een sterke eerste quarter is Basics Melsele erin geslaagd om met 92-89 te winnen van Neufchâteau. Dit was tevens de derde overwinning op zes wedstrijden. Volgende week speelt Melsele uit tegen de Kontich Wolves, een wedstrijd die ze best winnen.

Mitchel Gorremans (BBC Basics Melsele).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We hebben in het eerste quart inderdaad aan een hoog percentage afgewerkt” blikt Mitchel Gorremans terug op de match. “Het was een typische wedstrijd tegen een Waalse ploeg, zij speelden met een agressieve defence. Gelukkig hebben we ons staande kunnen houden.”

“Het klopt dat we het volgende week opnemen tegen Kontich, een ploeg die zich de laatste weken nog heeft versterkt. Ze hebben de voorbije speeldag trouwens gewonnen tegen Guco Lier. Als we in onze groep de top vier willen halen dan moeten we daar sowieso gaan winnen. Dat houdt in dat we als ploeg sterk zullen moeten presteren.”

“Met drie op zes kennen we een wisselvallige competitiestart. Jammer genoeg vergeten we vaak om door te duwen en de concentratie te behouden. Als ik beide poules bekijk dan vind ik dat in onze poule alles heel dicht bij elkaar ligt. Dit op uitzondering van Comblain, dat over een vrij sterke en complete ploeg beschikt. Het is dus zeker niet zo evident om de top vier te halen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele