SVH Waasmunster won zaterdag met 0-3 op het veld van SK Sint-Niklaas B en komt hierdoor op een zucht van de linkerkolom. Op het halfuur opende Hans Somers de score, na de rust zette Matthias Pieren de netten nog tweemaal bol. Volgend weekend krijgen de mannen van Kurt Dierick het bezoek van Bosdam Beveren.

Logo SVH Waasmunster. Copyright: RV

“Na het debacle  op SC Lokeren-Temse B, waar we bij de rust 4-1 achterstonden en waar we waren herleid tot tien man, hebben we tegen SK Sint-Niklaas onze wedstrijd anders aangepakt” klinkt het bij Kurt Dierick. “We hadden van bij het begin de wedstrijd volledig in handen en scoorden rond het halfuur, na een collectieve aanval, de 0-1 via Hans Somers. Na de rust zijn we nooit in de problemen gekomen en kon Matthias Pieren nog tweemaal scoren. Eindelijk hebben we de nul kunnen houden en waren we scherp van de eerste minuut.”

“Dit seizoen is het onze ambitie om zo dicht mogelijk tegen de top vijf te spelen. Het is duidelijk dat deze reeks, in vergelijking met vorig seizoen, veel sterker is. Volgens mij wordt Blauw Wit kampioen. Voor plaats twee, drie en vier zal het gaan tussen Haasdonk, Daknam en Hoogeinde. Daartussen kan dan nog wel een verrassing komen en daarbij denk ik dan aan Bosdam, onze volgende tegenstander. Bosdam speelt met een mix van ervaring en eigen jeugd en brengt leuke voetbal. Hopelijk volgen wij daar dichtbij. Op die plaats kan op het einde nog van alles gebeuren en zit je mogelijks toch nog in de top vijf. “

“Ik denk dat de wedstrijd tegen Bosdam alle kanten uit kan. Hopelijk hebben we een goeie trainingsweek en kunnen we er de komende zondag een leuke pot voetbal van maken én komen wij er als winnaar uit.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster