Net als vorig seizoen worden de dames van BBC Lokeren ook dit jaar achtervolgd door blessureleed. Zaterdag moesten ze alvast forfait geven voor de Wase derby tegen Sint-Niklase Condors. Wie zich geroepen voelt om de dames van BBC Lokeren te gaan versterken kan altijd contact opnemen met coach Sandy Plas.

Coach Sandy Plas (BBC Lokeren dames). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het klopt dat we tegen Condors forfait hebben moeten geven wegens een tekort aan speelsters” stelt coach Sandy Plas. “We zitten met een speelster die uit is omdat zij ontstekingen heeft in haar beide knieën. Daarnaast hebben we nog een speelster die pas terug beschikbaar is na de jaarwisseling als gevolg van een kruisbandoperatie.”

“We proberen aan te vullen met speelsters uit de U16, maar het heeft geen zin om enkel met U16 speelsters aan te treden in eerste provinciale. Op die manier wordt het zeer moeilijk om ons in eerste te handhaven. Dat neemt niet weg dat het voor onze U 16 een zeer goede leerschool is.”

“In een zeer sterke U16 reeks zijn we kampioen gespeeld, waardoor we na Nieuwjaar landelijk mogen aantreden. Hiervoor volgt nog een huldiging van de stad Lokeren, dat is dan toch nog een klein lichtje aan het einde van de tunnel. Onze jeugdwerking is aan een opgang bezig want ook met onze U14b speelden we kampioen. Toekomstgericht is dit voor een club als BBC Lokeren van kapitaal belang.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BBC Lokeren