VK Tielrode won de avondwedstrijd op Massemen B met ruime 1-4 cijfers, met doelpunten van Gert Elewaut, Jeroen Van Britsom, Quinten De Munck en Dieuwert De Smedt. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen. Aanstaande zondag nemen ze het in eigen huis op tegen Schelde B.

Ronny Meyntjens (VK Tielrode). Foto: RV.

“De aanloop naar de wedstrijd was zeker niet optimaal” vertelt coach Ronny Meyntjens. “Door ziekte haakte onze kapitein Jonas Thierens vrij laat af, waardoor ik nog een aantal verschuivingen moest doorvoeren.”

“Na de zware thuisnederlaag tegen het sterke Destelbergen had mijn team nog wat recht te zetten, waardoor ze heel gemotiveerd aan de aftrap verschenen. Al na vijf minuten kon Gert Elewaut een eerste maal scoren en kort voor het halfuur verdubbelde Jeroen Van Britsom de score. Ondertussen had onze doelman, Jonas Berckmoes, ons al een paar keer rechtgehouden. We gingen rusten met een 0-2 stand, wat misschien niet helemaal de correcte weergave van de wedstrijd was.”

“Ons jonge team, met een gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar, gaat nogal eens gemakkelijk zweven. Ik heb tijdens de rust dan ook getracht om hen met beide voetjes op de grond te houden. Kort na de herneming kon, bij een omschakelmoment, Quinten De Munck met een schot vanop ruim 25 meter de bal enig mooi in doel plaatsen en zo de stand op 0-3 brengen. Later zou blijken dat dit toch wel een heel belangrijk doelpunt was.”

“Hierop gooide de thuisploeg verse krachten in de strijd en kon via een sterk spelende Sam Rogge de 1-3 netten. Kort daarna kwamen we goed weg toen de paal redding bracht. Het werd loeren op de counter en op één van onze tegenprikken kon Dieuwert De Smedt de bal in doel plaatsen en stond het 1-4. De frustratie bij de thuisploeg resulteerde in meerdere gele kaarten en één rode. In de bijgevoegde tijd had het zelfs nog 1-5 moeten worden.”

“Mijns inziens heeft de meest efficiënte ploeg gewonnen. Dit is alvast een opsteker voor de komende twee wedstrijden, te beginnen zondag thuis tegen Serskamp-Schellebelle B. Met de spelers die nog beschikbaar zijn gaan we trachten de drie punten thuis te houden. Hopelijk kunnen we na de jaarwisseling een aantal spelers recupereren, zodat we een mooie terugronde kunnen afwerken. Het blijft alleszins mijn ambitie om een plaatsje in de linkerkolom te bezetten.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode