KSK Klinge heeft dringend nood aan punten wil het uit de onderste geledingen van de rangschikking geraken. Zondag wacht hen met de komst van het ambitieuze Robur geen makkelijke opdracht.

Gianni Van Gysel (KSK Klinge) viel na de vierde speeldag uit met een blessure. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik denk dat gans Klinge meer had verwacht van dit seizoen” aldus Sven Van Acker. “Jammer genoeg is dat niet zo en staan we met tien punten op de voorlaatste plaats. Nochtans verliep onze voorbereiding goed, zo brachten we met goed voetbal zelfs tweede provincialers in moeilijkheden. We scoorden ook aardig wat doelpunten, maar na de vierde speeldag vielen er bepalende spelers zoals Gianni Van Gysel uit.”

“De wedstrijden daarna hebben we dan telkens met andere jongens moeten voetballen, jonge gasten die kwaliteit hebben maar soms nog dat tikkeltje ervaring missen. We wonnen wel de polderderby tegen Meerdonk, maar nadien pakten we enkel nog gelijke spelen en daar kom je niet ver mee.”

 “Gelukkig komen er nog wedstrijden aan om het tij te keren. Op Dylan Rombaut na is iedereen terug fit. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we nog voldoende punten zullen pakken om Klinge in derde provinciale te houden.”

“Op de laatste speeldag voor de winterstop heeft onze coach ons opnieuw 4-4-2 gezet met Gianni Van Gysel als diepe spits en ikzelf er kort bij. Op een moeilijk bespeelbaar veld hebben we toen toch de verdediging van Doorslaar B pijn gedaan. Het is uiteindelijk maar 1-1 geworden.”

“Tegen Robur verwacht ik mij aan goed voetballende ploeg onder leiding van coach Andy Marin. Twee jaar geleden heb ik er met Sinaai in de voorbereiding tegen gespeeld. Ik herinner mij dat het een ploeg was die altijd een voetballende oplossing zoekt. We moeten gewoon super hard blijven werken en ons volledig smijten.”

“Voor elke wedstrijd houden kapitein Anthony De Boey en vice-kapitein Gianni Van Gysel  een speech, je voelt aan alles dat die mannen met heel hun hart voor de club spelen. Als niet-inwoner van De Klinge vind ik het heel jammer dat we op die plaats staan. Ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen om de kentering in te zetten. Dat is ook de reden waarom ze mij gehaald hebben, met zeven doelpunten ben ik zeker nog niet tevreden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KSK Klinge