In tegenstelling tot wat aanvankelijk overeengekomen was verlaat T1 Maarten De Landstheer na dit seizoen ‘zijn’ HRS Haasdonk. Hij ruilt dan de Poerdam in voor HO Kalken, die momenteel zevende staan in derde amateur A. Uit de wederzijdse reacties van zowel het bestuur van HRS Haasdonk, als van Maarten De Landtsheer blijkt een enorm wederzijds respect.

25/07/2023; Haasdonk; © Geert De Rycke; Voetbal ; HRS Haasdonk A, coach Maarten De Landtsheer

 “We zijn trots op Maarten want gedurende zes jaar bracht hij onze spelers van de A-ploeg voetbalwijsheid, inzet en passie bij” klinkt het in een reactie vanuit het clubbestuur. “Hij heeft ons terug naar eerste provinciale gebracht, de kleuren van HRSH lopen door zijn bloed.”

“Niettegenstaande de eerdere berichtgeving is het voor onze coach tijd om andere oorden op te zoeken, meer bepaald naar de club waar hij zijn ganse jeugd heeft doorgebracht, zijnde HO Kalken” gaat het verder in de mededeling. “Dit is een beslissing die hij na lang beraad en enige twijfel zelf nam. Het voltallige bestuur, de club én de kleuren zijn Maarten eeuwig dankbaar en steunen hem 100% in zijn beslissing. Vanaf volgend seizoen gaat hij terug naar zijn roots en de club waar hij de voetbalbacterie te pakken kreeg. We wensen hem alle succes toe bij het leiden van de Kalkense A-ploeg en wensen hem te danken voor alles.”

“Eigenlijk is het aanbod heel onverwachts gekomen” klinkt het bij Maarten De Landstheer. “Dat neemt niet weg dat het zeer moeilijk te weigeren was. Het is een mooie club met ambitie, met mogelijkheden in derde amateur, bovendien ligt het plein op 300m van mijn deur. Ik ben er jeugdspeler geweest, speler van het eerste elftal en jeugdtrainer. Op zich was het wel een doel om er ooit T1 te worden. HO Kalken is trouwens nu al één van de best voetballende ploegen van hun reeks. Het is dan ook mijn ambitie om dit verder te zetten met mijn voetbalprincipes.”

“Ik wil trouwens ook benadrukken hoe begripvol voorzitter Tom Van De Perre, sportief verantwoordelijke Bart De Keersmaeker en bestuurslid Filip De Witte zijn omgegaan met mijn keuze. Dit getuigt van veel respect en klasse. Ik heb fantastische jaren beleefd in Haasdonk en wil dan ook graag afscheid nemen in schoonheid. Een prijs pakken zou de kers op de taart zijn en zou eveneens het openbreken van de poort naar het nationaal voetbal betekenen.”

“De voorbije jaren hebben we, samen met Tom Van De Perre en Bart De Keersmaeker Haasdonk op de kaart gezet met mooi voetbal. Bovendien zijn we een topper geworden in eerste provinciale en dat met heel veel jonge spelers. Daar moeten we fier op zijn en daarop kan Haasdonk verder bouwen. Op zich moet er niets, maar mag alles, maar ik wil heel graag in stijl afscheid nemen aan het einde van het seizoen. Het was geen gemakkelijke keuze om zulk een talentvolle groep en mooie club te verlaten maar deze kans, zo dichtbij huis, moest ik grijpen.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk