De bekerwedstrijd tegen Hebo Borsbeke is voor Nidak niet van een leien dakje gelopen. Uiteindelijk wisten ze deze situatie recht te zetten en bogen de 2-0 achterstand om in een 2-3 overwinning. De volgende bekerwedstrijd staat gepland in maart tegen de buren van Asterix B. Volgend week is er geen competitie, daarna volgen drie thuiswedstrijden op rij.

Nele Merckx (VC Nidak): “Ik hoop dat we die positieve lijn kunnen doortrekken”. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het ging inderdaad niet gemakkelijk” stelt Nele Merckx. “Bosbeke heeft wel een aantal geblesseerden maar we wisten dat ze in Anke Allemeersch een setter hadden gevonden die hen uit de nood kon helpen. In het verleden hadden we al tegen haar gespeeld en waren er ons van bewust dat het niet simpel zou worden.”

“Het is nooit gemakkelijk spelen tegen Hebo. In de eerste twee sets ging het moeizaam. Jammer genoeg konden we de eerste set, ondanks twee setballen, niet binnenhalen. Door het missen van een drietal speelsters waren ook onze wisselmogelijkheden beperkt. Onze libero, Julie Scheers, is ingekomen op de hoekpositie en zij heeft dat heel goed gedaan. We zijn blijven knokken voor elke bal en naar mate de wedstrijd vorderde begonnen we er meer en meer in te geloven.”

“In de vierde set begon het spannend te worden toen we 19-15 achterstonden, maar in vrouwenvolleybal kan duidelijk alles. In de laatste set zijn we goed van start gegaan en maakten we snel een kloofje. Dit hebben we gelukkig kunnen vasthouden, we zijn natuurlijk gelukkig met deze overwinning.”

“In de volgende ronde nemen we het op tegen Asterix B, maar niettegenstaande we een aantal speelsters kennen is dit toch een vrij onbekende ploeg voor ons. Zij spelen in promo 1 en krijgen een voorsprong van vier punten. Zulke wedstrijden zijn nooit simpel, we gaan dus op onze hoede moeten zijn en er hard voor werken.”

“Wat de competitie betreft moeten we er alles aandoen om zeker in de thuismatchen de punten te pakken. Dat zijn we zowel aan onze supporters als aan onszelf verplicht. De drie punten tegen Veltem waren voor ons heel belangrijk, ik hoop dat we die positieve lijn kunnen doortrekken naar de rest van het seizoen.”

 Volleybal – 2de nationale(V) – Nidak Nieuwkerken