In de kop van het klassement blijft KFC Moerbeke leider Rangers Opdorp in het vizier houden. Zondag wonnen ze op het veld van directe achtervolger Robur. De komende speeldag ontvangen ze in eigen huis SK Oudegem.

Na de moeilijke zege bij KVK Robur hopen ze bij KFC Moerbeke komende zondag opnieuw om de volle buit te pakken. Foto: RV.

“We wisten dat de verplaatsing naar Robur zeer lastig zou worden” aldus Tars Notteboom. “Het is niet alleen een sterk team, maar ze zijn steeds super gemotiveerd. De eerste helft ging redelijk op en neer, zonder echt grote kansen. Na een actie van Volkan Özen ging zijn voorzet/schot mooi binnen. We probeerden daarna nog uit te breken via mijn broer Kor en een schot van Lorenzo Verplancke, maar dat werd nog uit doel gehaald. Aan de overzijde was Robur nog een tweetal keer gevaarlijk maar deze kansen misten richting in de zestienmeter.”

“Na de rust startte Robur opnieuw fel, maar op een inworp kon ik in de draai scoren en stond de 0-2 op het bord. De match leek daarna rustig te verlopen, maar via een counter en de daaropvolgende discutabele strafschop werd het 1-2. Vanaf dan was het knokken en was er van voetbal niet veel sprake meer. Het was een overwinning op karakter, met dank de inzet van ons team.”

 “Nu volgt SK Oudegem en ik hoop dat we kunnen blijven doorstomen. Met onze ruime kern hebben we reeds eerder bewezen dat we schorsingen en blessures kunnen opvangen. We gaan er alles aan doen om de zwaar bevochten punten op Robur thuis te verdedigen tegen Oudegem.”

“Wat het verdere competitieverloop betreft denk ik dat er echt wel een kloof is tussen Rangers Opdorp en wijzelf ten opzichte van de rest. Op 5 maart is er de rechtstreekse confrontatie met Rangers Opdorp, die match zal veel beslissen. Wij gaan met dit fantastisch team gewoon verder doen, met dank ook aan onze geweldige en trouwe supporters. Hopelijk kunnen we de komende periode op hetzelfde elan verder gaan, we zien dan wel waar we stranden.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – KFC Moerbeke