Dankzij de 4-2 winst tegen Bazel en het verlies van SV Blauw Wit Temse wordt nu de rangschikking aangevoerd door Robur. Jarno Thierens nam in de match tegen Bazel de eerste twee doelpunten voor zijn rekening. Aanstaande zaterdag speelt Robur op de Poerdam tegen HRS Haasdonk B.

Jarno Thierens (KVK Robur).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De wedstrijd begon eigenlijk niet goed voor ons” blikt Jarno Thierens terug. “Bij de eerste aanval van Bazel stonden we al 0-1 in het krijt. Na hoge druk op hun verdediging kon ik balverlies afdwingen en hieruit de gelijkmaker scoren. Na een vrije trap, die al dan niet terecht was, speelde Bazel snel in waarop ze de 1-2 wisten te scoren. De eerste helft was van onze kant uit veel te flauw en niet gretig genoeg.”

“Na enkele minuten in de tweede helft kon ikzelf een hoekschop binnenkoppen, waardoor we gelijk kwamen. Hierdoor groeide bij iedereen terug het geloof om de overwinning binnen te halen. Na een aantal snelle combinaties kwam Joren Bogaert, op aangeven van mezelf, alleen voor de bezoekende doelman en scoorde de 3-2. Na een goede actie over de flank legde Yarne Philips de 4-2 eindcijfers vast. Hierna hebben we nog een aantal kansen gecreëerd, zonder nog te scoren. Aan de overzijde zagen we Bazel meer en meer wegzakken.”

“Zaterdag spelen we tegen Haasdonk B. Dit is toch wel een match om naar uit te kijken, vind ik. Zij beschikken ook over een voetballende ploeg, maar voor het verdere verloop van de competitie is deze wedstrijd toch ook wel belangrijk.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur