De voorbije speeldag boekte BBC Zele een belangrijke wedstrijd tegen de buren van BBC Wuitens Hamme. Na een spannende partij eindigde de partij op 82-78. De volgende competitiewedstrijd, die pas op 24 februari doorgaat, is tegen BBC Houtem Redwolves B.

Logo BBC Zele (RV).

 “Het was tegen Wuitens Hamme inderdaad een zeer spannende wedstrijd” aldus Robin Collewaert. “In feite zijn we slecht aan de match begonnen. De eerste vijf minuten slaagden we er niet in om te scoren, het gevolg was dat we al direct tegen een achterstand van tien punten aankeken. Gelukkig konden we ons herpakken en slopen we puntje na puntje dichterbij. Tegen de rust hadden we zelfs al een kleine voorsprong van vier punten.”

“De tweede helft ging het gelijk op, al hebben we het onszelf naar het einde toe nog moeilijk gemaakt. Op twee minuten voor het einde stonden we tien punten voor, maar toch kwam Hamme terug tot op één punt. Uiteindelijk hebben we het laken toch nog naar ons toe kunnen trekken. Na het jammerlijk verlies van de week ervoor tegen Hansbeke vind ik dit toch wel een verdiende overwinning.”

“Het is nu aan ons om voort te bouwen op deze prestaties. De twee komende wedstrijden zijn voor ons zeer belangrijk, dan nemen we het op tegen twee degradatieconcurrenten zijnde Houtem en Falco. Dit zijn dus twee matchen die best gewonnen worden.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Zele