Ruim 300 supporters woonden zondag de topper bij tussen FC Moerbeke en Rangers Opdorp. De inzet was de leidersplaats. Al vroeg in de wedstrijd zette Frederik Van Driessche de thuisploeg op voorsprong. Kort daarop scoorde Ilja De Smedt de gelijkmaker. Vlak voor het uur legde Kor Notteboom de 2-1 eindcijfers vast.

Sam Noeninckx (FC Moerbeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In de eerste helft creëerden beide ploegen een aantal goede kansen, in een wedstrijd die goed op en af ging’ aldus een tevreden Sam Noeninckx. “Op een vrije trap van Volkan Ôzen kwam de bal bij Frederik Van Driessche die aan de tweede paal mooi binnenkopte en ons op voorsprong bracht. Kort daarna kwam Opdorp terug op gelijke hoogte via een afstandsschot die via de lat in doel botste.”

“Ook daarna ging het spel gelijk op waarbij beide ploegen nog enkele mogelijkheden hadden om te scoren. Ik vind dat we kunnen terugblikken op een vrij degelijke eerste helft. Het jammere was wel het uitvallen van Sven De Pau, die geblesseerd naar de kant moest.”

“De tweede helft begon met een schot van de bezoekers, dat voorlangs vloog. Daarna hebben we het weer over genomen en kwamen we via Kor Notteboom op voorsprong. Niettegenstaande we daarna nog enkele mogelijkheden op de 3-1 hadden, bleef deze uit. Opdorp gaf zich uiteraard niet zomaar gewonnen en perste er nog een slotoffensief uit. Door die druk werd het nog even spannend, maar we hielden goed stand.”

“Ik ben heel trots op ons team, iedereen heeft er zijn hoofd voorgelegd van minuut 1 tot minuut 95. Het was een collectieve topprestatie. Bovendien werden we vooruit gestuwd door onze twaalfde man. Al een gans seizoen kunnen we rekenen op een talrijk supporterslegioen en dat was zondag niet anders.”

“We staan nu terug aan de leiding maar hebben nog niets in handen. Kortom we moeten nog zeven finales spelen, te beginnen volgend weekend tegen Meerdonk. Die hebben zondag hun eerste driepunter gepakt. Zoals steeds gaan we ons goed voorbereiden op die wedstrijd, we zullen klaars staan om Meerdonk te ontvangen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Moerbeke