Vamos dames 1 heeft hard moeten knokken om de zege binnen te halen tegen Topsportschool Vilvoorde. De eerste twee sets trok Vamos aan het langste eind, maar in de twee daaropvolgende sets moesten ze de setwinst aan de thuisploeg laten. In de vijfde en beslissende set knokte Vamos zich naar de zege. Zaterdag krijgen de Wase dames het bezoek van Zoersel.

Fleur Van Kemseke (Vamos Stekene dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik zat zelf niet echt goed in de match en besefte vrij snel dat het niet eenvoudig zou worden” vertelt Fleur Van Kemseke. “Op zulke momenten ben je blij dat volleybal een ploegsport is en dat geldt zeker voor onze ploeg. Het is fijn om te zien dat iedereen elkaar helpt en ervoor blijft gaan. Anderen hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld en dat is hetgeen ons uiteindelijk de zege heeft opgeleverd.”

“In de eerste twee sets haalden we een goed niveau en die wonnen we dan ook. Het is wel een gegeven dat de Topsportschool momenteel over een goede lichting beschikt. We verloren jammer genoeg de twee daaropvolgende sets. Uiteindelijk hebben we terug de kracht gevonden om de vijfde set naar onze hand te zetten. Dit laatste is echt wel dankzij een knap staaltje doorzettingsvermogen en teamwork. Uiteraard ben ik echt heel blij met onze overwinning.”

“Zaterdag ontvangen we inderdaad Amigos Zoersel, een ploeg waartegen we in de heenronde verloren hebben met 3-0. Ik kan je verzekeren dat we er op gebrand liggen om de drie punten thuis te houden. Al zal het ook weer niet gemakkelijk zijn. We gaan hen zeker niet onderschatten, iedereen zal er alles aan doen om scherp aan de opslag te staan.”

“Onze huidige vierde plaats is mooi, zeker na onze ietwat zwakke seizoenstart, We moeten eerlijk zijn onze heenronde is eerder moeizaam verlopen. Na nieuwjaar liep alles vlotter. Ook al zijn we tevreden over onze tweede seizoenshelft toch gaan we blijven vechten en knokken om toch die derde plaats nog te pakken te krijgen.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1