KFC Moerbeke won de voorbije speeldag met 1-0 van KFC Sinaai en komt hiermee op een gedeelde derde plaats. Met nog twintig minuten op de klok lukte Volkan Özen de 1-0. Zondag gaan de Moerbekenaars op bezoek bij Rangers Opdorp, een ouwe bekende.

Sam Noeninckx (KFC Moerbeke).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor het oog van ruim 250 supporters hebben we de overwinning kunnen pakken tegen toch wel een goede tegenstander” luidt het tevreden bij doelman Sam Noeninckx. “We mogen dan ook spreken van een mooie zondag.”

“In een gelijk opgaande eerste helft waren er kansen langs beide kanten. Er werd evenwel niet gescoord, zodat er gerust werd met een 0-0 stand. Na de rust vond ik ons iets beter dan Sinaai en via een prachtige vrije trap van Volkan Özen kwamen we verdiend op voorsprong. Daarna was er nog wat druk van de bezoekers, maar we hebben de match op een volwassen manier uitgespeeld.”

“Dankzij deze zege komen we terug in de top vijf, al staat alles nog op een zakdoek bijeen. Zo is het verschil tussen ons en Rangers Opdorp, die op de negende plaats staan, slechts vier punten. We spelen al een aantal wedstrijden op rij zonder een aantal basisspelers, maar door onze goede en brede kern kunnen we dit opvangen.”

“Onze volgende tegenstander, Rangers Opdorp, is een ploeg die we zeer goed kennen. Uiteraard gaan we ons mogen verwachten aan een goede en gemotiveerde tegenstander. In hun achterhoofd gaat ongetwijfeld het resultaat uit de heenronde spelen, een wedstrijd die we toen autoritair hebben gewonnen met 4-0.”

“Zoals steeds gaan we uit van onze eigen sterkte. We bekijken het verdere verloop van het seizoen wedstrijd na wedstrijd. Bij aanvang van het seizoen was onze doelstelling om rustig mee te draaien in de middenmoot, ik denk dat we daar tot nu toe alvast ingeslaagd zijn.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke