Met doelpunten van Santens, Pauwels en Vergauwen won PD Kruibeke zaterdagavond met 3-0 van Laarne-Kalken B. In de rangschikking staan ze hierdoor, mede dankzij het verlies van Massemen B, op de vierde plaats. Zondag wacht hen de zware uitwedstrijd tegen SVH Waasmunster.

Het team van PD Kruibeke. Foto: RV.

“Na onze 6-4 nederlaag tegen Massemen B hadden we zeker nog iets recht te zetten tegenover onze supporters” luidt het bij Vincent Baecke. “We hadden Laarne-Kalken B dan ook niet onderschat en begonnen gretig aan de wedstrijd.”

“Eigenlijk had ikzelf de score al moeten openen na amper vijf minuten, maar dat lukte niet. Het was een tiental minuten later dat onze jonge spits Ruben Santens ons op voorsprong bracht. Daarna kwamen de bezoekers een paar keer gevaarlijk opzetten, maar een uitstekende Stijn De Ben en de dwarsligger brachten redding.”

“Aangestuurd door Jonas Van Moer en Jeroen Rotthier gaven onze verdediging en middenveld weinig weg. Nadat Emile Smet goed druk had gezet kwam de bal bij Cédric Pauwels, die makkelijk de 2-0 binnen tikte. Met een geweldige vrije trap in de winkelhaak zorgde onze ancien Pieter Vergauwen voor de 3-0. Het is niet alleen een verdiende zege, maar ook eentje dat belangrijk is voor onze plaats in de top vier.”

“Tegen SVH Waasmunster verwacht ik mij aan een zeer intensieve en fysiek zware wedstrijd. Aangezien Hardy nog volop meestrijdt voor de titel starten zij dan ook als favoriet aan deze partij. Aangezien wij tot hier toe de enige ploeg zijn die hen drie punten hebben afgenomen, zullen zij extra gemotiveerd zijn. Uiteraard gaan we ons best doen om hen het vuur aan de schenen te leggen, maar hebben vertrouwen in de kwaliteiten van onze ploeg.”

“De strijd voor de titel zal beslecht worden tussen FC Daknam en SVH Waasmunster. Eén van hen verdiend zeker de titel, het zijn twee ploegen die over geweldige kwaliteiten beschikking en dat in combinatie met een pak ervaring. Daarna ligt eigenlijk alles nog open. Om zo hoog mogelijk te eindigen gaan we er alles aan doen om nog zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. We moeten zeker een eindrondeticket ambiëren. Ik denk dat we hiervoor zullen moeten strijden met Sint-Pauwels, Massemen B en Tielrode.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – PD Kruibeke