Robur is er tegen Klinge ingeslaagd om de drie punten thuis te houden. Het was Joren Bogaert die de thuisploeg na een kwartier op voorsprong trapte. Deze score was meteen ook het eindresultaat. In de drie laatste wedstrijden wacht het team van Andy Marin nog enkele zware opdrachten, met wedstrijden tegen SK Oudegem, HO Kalken B en Rangers Opdorp.

Coach Andy Marin (KVK Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben super tevreden met de drie punten tegen Klinge, de killer van de top vijf ploegen” stelt Andy Marin. “We waren verwittigd en zijn dan ook heel gretig aan de wedstrijd begonnen. De eerste 35 minuten hebben we geweldig voetbal gebracht, het was éénrichtingsverkeer. Telkens stootten we op een fenomenale Karlsson in het bezoekende doel. We hadden 3-0 moeten voor staan, maar uiteindelijk konden we scoren langs Joren Bogaert, na een mooie aanval via Yenthe De Cock en Vince Van Laere. Juist voor de rust kwamen we goed weg toen Klinge een open doelkans miste.”

“Tijdens de rust hebben we dan ook benadrukt dat we ons voetbal moesten blijven brengen en dat we zeker niet in de val mochten lopen door hun snelle omschakeling. In de tweede helft trof Yarne Philips, die een heel goede wedstrijd speelde, het doelhout. Naarmate de wedstrijd vorderde speelde Klinge alles of niets, waardoor ze kort voor het einde enkele hoekschoppen kregen.”

“Het is al bij al een verdiende overwinning, al moeten we in de toekomst wel iets efficiënter mogen zijn. Dit koste ons de voorbije weken trouwens enkele punten, met als gevolg dat we momenteel nog niet zeker zijn van de eindronde.”

“In feite is dit niet echt logisch. We staan een volledig seizoen in de top vijf en moeten nu rekening houden met ploegen als Kalken die plots, door een makkelijk programma en forfaitzege, nog hun neus aan het venster steken en eventueel voor die eindronde gaan. Al vanaf speeldag één was die eindronde ons doel en daar blijven we ook voor gaan. Ik denk dat we nog tweemaal moeten winnen om ons eerste doel te bereiken en ons op te maken voor de eindronde. Laat ons echter niet op de feiten vooruit lopen en eerst genieten van onze zege tegen Klinge en het vrije weekend.”

“Uiteraard weten we dat we nog drie zware opdrachten hebben om dit tot een goed einde te kunnen brengen. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, ondanks de vele afwezigen blijven we op onze hoede. In de kern hebben alle jongens laten zien ook een basisplaats waard te zijn.

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur