VC Panda’s Lokeren verloor het voorbije weekend met 3-1 van VC Lede en heeft nog een punt nodig om zeker te zijn van de derde plaats in het eindklassement. Het wordt uitkijken of ze dit punt kunnen pakken in de derby tegen van Vamos.

Jonas Verschraege (VC Panda’s Lokeren heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hadden tegen VC Lede best wel kunnen winnen, jammer genoeg hebben we deze match verloren” aldus Jonas Verschraege. “We zijn niet scherp genoeg aan deze wedstrijd begonnen. Die paar puntjes die we nodig hadden om in focus te geraken hebben ons uiteindelijk de eerste set gekost. We kunnen gerust stellen dat we hen veel te weinig onder druk gezet hebben met onze opslag. Het gevolg was dat hun verdeling best goed was, wat langs onze kant resulteerde in een pak minder killblocks dan in de heenwedstrijd.”

“Bij hen was de servicedruk een pak beter waardoor we het toch iets moeilijker hadden. Bovendien zit onze eerste passeur, Dries Dillen, al enige tijd met een vervelende bicepsblessure, hierdoor krijgt Timothy De Veirman zijn kans. Ruben Arens heeft vorige week niet getraind door Covid. Ideaal was de voorbereiding dus niet, wat niet wegneemt dat er meer in zat.”

“Met één punt hadden we genoeg om zeker te zijn van de derde plaats. Het is aan ons om dit nu te halen tegen Vamos. Op zich zou dat moeten lukken, al weet je met Vamos nooit dat hebben we in de heenronde ondervonden. We zijn daar toen met 3-2 gaan verliezen. Je kan niet zeggen dat we momenteel echt in de winningmood zitten. We moeten nog twee weken hard werken, daarna volgt een welkom einde seizoen.”

Volleybal – Promo 1 (M) – VC Panda’s Lokeren heren