Op de eerste speeldag van de eindronde speelde Sint-Pauwels uit tegen Eendracht Nieuwerkerken. Er werd langs beide kanten op het scherp van de snee gespeeld. Na negentig minuten stond het 0-0, zodat men hoopte dat in de verlengingen de beslissing zou vallen. Niets was minder, deze eindigde op 1-1, waardoor het uiteindelijk strafschoppen waren die de Waaslanders als winnaars aanduidde. Donderdag nemen ze het, in eigen huis, op tegen Vinderhoute dat op de eerste speeldag Idegem versloeg met 1-7.

Jeoffrey Van Steenlandt (H. Sint-Pauwels). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Ik vond het een zeer bewogen wedstrijd” luidt het bij Jeoffrey Van Steenlandt. “Gans de wedstrijd door ging het alle kanten uit, met kansen aan beide kanten. Nadat er door beide ploegen gedurende negentig minuten hard was gestreden bleef het 0-0.”

“In de verlengingen kwamen we 1-0 achter, dit geef ons motivatie en energie om in eerste instantie op zoek te gaan naar de gelijkmaker. We zijn voluit gegaan en in de 119de minuut wist ikzelf  de 1-1 te scoren.”

 “Hierdoor moesten inderdaad de strafschoppen de beslissing brengen. Iedereen heeft zijn verantwoordelijkheid opgenomen en met succes want die reeks wonnen we met 3-5. Ook donderdag tegen Vinderhoute verwacht ik mij aan een match die alle kanten uit kan. Je mag er zeker van zijn dat we ook dan voluit voor de overwinning gaan.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Herleving Sint-Pauwels