In tweede landelijke voert Panters Baasrode het klassement aan, het telt twee punten meer dan het duo Sint-Niklase Condors en Black Boys Erpe-Mere. Het titeldebat is zeker nog niet gestreden, het is pas zaterdag – op de laatste speeldag –  dat de beslissing zal vallen. Panters Baasrode staat dan voor de opdracht om te gaan winnen op het veld van Erpe-Mere. Indien hen dit niet lukt zou Condors wel eens met te titel aan de haal kunnen gaan.

Warre Baert (BBC Panters Baasrode). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“We zijn het voorbije weekend tegen Aarschot sterk van start gegaan” blikt Warre Baert terug. “In het eerste quarter hadden we al een voorsprong van bijna twintig punten vastgelegd. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om deze voorsprong nog verder uit te breiden tot 38 punten verschil, zodat we hebben gewonnen met 97-59.”

“Zaterdag wacht ons inderdaad het duel met Black Boys Erpe-Mere. Om kampioen te worden is winnen absoluut een must. Indien we dit niet doen dan vermoed ik dat Sint-Niklase Condors hoogstwaarschijnlijk kampioen zal worden. De opdracht is dan ook om met de juiste focus/mindset naar de wedstrijd te gaan. We zijn een sterke ploeg, ik heb er alle vertrouwen in dat we op Erpe-Mere een sterk resultaat zullen neerzetten.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode