Bij KSK Beveren moet men door een enkelblessure afscheid nemen van de 27-jarige Joshua Geertsen. Het zag er nochtans veel belovend uit toen hij op 17-jarige leeftijd debuteerde in het eerste elftal van SKN Sint-Niklaas.

Joshua Geertsen (KSK Beveren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is allemaal begonnen toen ik op mijn zesde begon te voetballen bij Sp. Sint-Gillis-Waas” vertelt Joshua Geertsen. “Na enkele seizoenen ben ik dan naar Nieuwkerken gegaan, het huidige SKN Sint-Niklaas. Ik heb daar de daarop volgende jeugdjaren doorlopen tot ik als 17-jarige debuteerde bij het eerste elftal.”

“Omwille van mijn universitaire studies kon ik beiden niet meer combineren. Ik ben dan met mijn jeugdcoach Lenny Janssens naar Eendracht Verrebroek gegaan, in derde provinciale. Na een jaartje ben ik dan gaan voetballen bij De Klinge, met als trainer Yves Michelet. Daarna ben ik bij het Nederlandse HVV Hulst gaan sjotten. De trainer was daar op dat moment Pieter Ongena, dat was iemand die het voetbal steeds op een zeer professionele manier aanpakte. Hij betrok mij, als leidersfiguur, in het tactische verhaal. Pieter heeft misschien wel de meeste impact gehad op mij.”

“Ik heb daar fantastische jaren beleefd, tot ik gevraagd werd om bij KSK Beveren te komen voetballen in tweede provinciale. Ik heb hier vier jaar gespeeld onder verschillende trainers. In mijn tweede seizoen ben ik beginnen sukkelen met mijn enkel, na een breuk. Dit is blijven aanslepen, waardoor ik toen weinig heb kunnen spelen.”

“Door mijn natuur en DNA heb ik altijd veel loopvermogen en conditie gehad. Het gevolg daarvan was dat ik steeds snel kon terugkeren na een blessure, maar dat heeft mijn enkel geen goed gedaan.”

“Vorig seizoen in september, bij de tweede competitiematch in eerste provinciale, heb ik die gehavende enkel opnieuw gebroken. Na de revalidatie heb ik in de terugronde nog een paar keer proberen te voetballen maar omwille van complicaties bij de breuk bleef ik last en pijn hebben. Het is dan ook tijd om naar mijn lichaam te luisteren en op mijn 27ste te stoppen met voetballen.”

“Sinds begin dit jaar heb ik op mijn werk een andere functie gekregen, wat heel veel tijd en inspanning vraagt. Hierdoor werd het ook moeilijker om te trainen en dat heeft ook meegespeeld in mijn beslissing.”

“Ik blijf niet actief in het voetbal, ik ga nieuwe uitdagingen aan in het tennis en padel. Dat zijn sporten met minder direct contact, wat mijn enkel hopelijk minder zal belasten.”

“Kampioen worden is iets dat je niet veel kan meemaken in een voetbalcarrière. Ik heb dat vorig seizoen mogen meemaken en dat zal mij uiteraard altijd bijblijven. Die kampioenmatch op Kallo was een draak van een match, maar wat een geweldig gevoel gaf dat nadien.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren