Op het einde van het seizoen hebben de troepen van Robur ook afscheid genomen van Michael Van Hoey, een man met pakken ervaring op zijn palmares. Het leek ons het moment om samen met hem in het kort terug te blikken op zijn rijkgevulde carrière.

Michael Van Hoey (Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben van het jaar 1982 en heb inderdaad besloten om te stoppen met voetballen” stelt Michael Van Hoey. “Ik ben gestart bij de preminiemen van KAV Dendermonde. Daarna is het richting Sporting Lokeren gegaan, waar ik alle jeugdreeksen heb doorlopen. In 1999 heb ik daar de overstap gemaakt naar het eerste elftal.”

“In 2008 ben ik naar RS Waasland gegaan en in 2010, door de fusie, was dit dan Waasland Beveren. Ik heb daarna nog twee seizoen bij SK Sint-Niklaas gespeeld en in 2015 ben ik overgestapt naar Robur, waar ik dus nu een punt zet achter mijn voetbalcarrière.”

“Over al die jaren heb ik heel wat trainers gekend, ik denk aan Aimé Anthuenis, Franky Van der Elst, Paul Put en nog heel wat anderen. Ik heb ook tweemaal Georges Leekens gehad als trainer, het is hij dat mij in de eerste ploeg heeft gedropt. Ik denk ook aan de Servische trainer Muslin Slavoljub. Ik herinner mij dat zijn trainingen super zwaar waren, met heel veel loopwerk. De beste veldtrainer die ik gehad heb is Dirk Geeraerd. Die was echt bezeten van het voetbal en voerde alles tot in de perfectie uit. Qua karakter was hij zeker niet de gemakkelijkste.”

Michael Van Hoey (Robur). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Er zijn een paar wedstrijden die mij zeker zullen bijblijven. Ik denk aan de match met Lokeren op Manchester City, voor de Uefa-cup, ik denk dat dit de belangrijkste match zal zijn die ik gespeeld heb. Daarnaast heb ik met Lokeren ook de kwartfinale en de halve finale van de Beker van België gespeeld.”

“Een andere fijne herinnering is het jaar toen ik bij Robur gestart ben en we al direct kampioen speelden. Ook dat zal ik nooit vergeten.”

“Ik ben in maart voor de derde keer papa geworden, ik ga dus niks doen in het veldvoetbal. Al mijn aandacht gaat naar mijn gezin, dat is het belangrijkste.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur