In eerste nationale van het kaatsen staat Baasrode VA in de top vijf. Met wedstrijden tegen Acoz en Tourpes komend weekend hoopt de Baasroodse coach, Danny Van Duysen, het puntenaantal nog verder aan te vullen.

Danny Van Duysen (Baasrode VA). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het afgelopen weekend was niet goed voor ons”, legt Van Duysen uit. “Zaterdag kregen we met  Zogge een tegenstander dat veel gemotiveerder was dan ons. Het kwam voor een punt maar ging naar huis met het dubbele. En dat was zeker en vast verdiend. Langs onze kant is het te onregelmatig zodat we op deze moment onze ambitie niet kunnen waarmaken. Op zondag trokken we naar Mont Gauthier, waar het ons niet echt moeilijk werd gemaakt. Bij de thuisploeg ontbraken er twee keerders door kwetsures. Het leverde ons een logische driepunter op.”
“Zaterdag ontvangen we op eigen veld Acoz. In de heenronde speelden we tegen hen onze beste match van het seizoen, met drie punten tot gevolg. Een dag later trekken we naar Tourpes, al is dat voor onze ploeg een soort thuiswedstrijd. Het zal weliswaar niet gemakkelijk worden, maar als we nog iets willen maken van ons seizoen zullen beide matchen gewonnen moeten worden. We hopen dat de motor aanslaat en we er alsnog een goed seizoen van kunnen maken. Onze ploeg zal dit weekend bestaan uit Jordan De Blomme, Ese De Moor, Adrien Roger, Maxime Daubechies, Julien Masure en Brent Van Der Veken”, besluit Danny Van Duysen.