Vorig seizoen wist FC Lebbeke zich te handhaven in de tweede afdeling, maar net als vorig seizoen werden de Lebbekenaars ingedeeld in de reeks met vooral Antwerpse en Limburgse ploegen. De club trok in het tussenseizoen alvast heel wat ervaren spelers aan. We blikten even vooruit met kapitein Ken Van Damme.

Ken Van Damme (FC Lebbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Voor het seizoen 2023-2024 zijn er heel wat nieuwe gezichten te zien bij FC Lebbeke” klinkt het bij Ken Van Damme. “In tegenstelling tot vorig seizoen komen er nu een aantal spelers bij die ervaring hebben op dit niveau. Het zal er nu op aankomen om hen zo snel mogelijk in te passen, zodat we gewapend zijn voor de competitie.”

“Het feit dat we ingedeeld zijn in de B-reeks zorgt voor een dubbel gevoel. De afstanden die moeten afgelegd worden zijn niet min, dat is ook de reden waarom de club het liever anders had gezien. Anderzijds kennen we de meeste ploegen nog van vorig seizoen, wat dan weer een voordeel is.”

“De eerste wedstrijd van het seizoen tegen Londerzeel is mooie opener in eigen huis. We gaan er alles aan doen om er klaar voor te zijn, want de start van de competitie is altijd heel belangrijk. Meestal zegt het veel over het verdere verloop van de competitie.”

“Van vorig seizoen weten we dat veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Het is voor een ploeg als FC Lebbeke absoluut noodzakelijk om elke week 100% te zijn om punten te pakken. Het is alleszins onze ambitie om beter te doen dan vorig seizoen, we willen stap per stap een stabiele ploeg in tweede amateur worden.”

Trainer: Tom De Cock(T1), Bart De Pauw (T2), Tom Vanhoyweghen (KT).

IN: Simon Pannecoucke (Wolvertem), Kyan Blommaert (Dender), Tom Vermeire (Hoek), Arne Emanneel (Pepingen), Noah Eliko (Wolvertem), Christophe Pieyns (Londerzeel), Tom Tissier (Londerzeel), Niels Verheyden (Merelbeke), Maxime Hillewaere (Aalst), Klaas De Rock (Londerzeel), Yannis Van Rumst (Deinze), Branco Marmitte (Aalst), Nicolas Van Buyten (Merelbeke), Bas Menten (Meldert).

UIT: Davino Liessens (Avanti), Christophe Van Gysel (Avanti), Lloyd Van Landeghem (Haasdonk A), Mauro Van Goethem (Haasdonk A), Sander De Coeyere (Beigem), Glory Monday (Wetteren), Shawn Beeckaert (Elene Grotenberg),Thibeau Dierickx (Lede), Nathan Schuddinck (Schoonaarde), Maxime Meert (Ninove), Gauthier Bourguignon (Ninove), Thibault De Vlieger (stopt), Mike De Pauw (Liedekerke), Jonathan Mavandalt (?), Marco Salvatore (Schoonaarde), Pierre Schreurs (Schoonaarde).

Voetbal – 2de afdeling B (M) – FC Lebbeke