Bij de dames van FC Bosdam Beveren kijkt hoofdtrainer Dimitri Boon al uit naar de voorbereiding en de start van het nieuwe seizoen. Bij Bosdam heeft men alvast de kern zowel uitgebreid in de breedte als naar kwaliteit toe.

Dimitri Boon (FC Bosdam Beveren – dames A). Foto: RV.

“Vorig seizoen beschikten we over een heel kleine kern, waardoor er nood was aan versterking in de breedte en in kwaliteit” geeft Dimitri Boon aan. “Dit was zo op meerdere posities, we hebben ons dan ook in elke linie versterkt. Zo hebben we ook een nieuwe doelvrouw.”

“Het opzet is wel om te blijven werken met een heel jonge groep, onze aanwinsten zitten in de leeftijdscategorie tussen de zestien en de negentien jaar. Het is evident dat de lat omhoog moet of toch alleszins de continuïteit in het leveren van kwaliteit en dat elke wedstrijd. De club heeft alvast ambitie, maar niet alleen de club maar ook de coaches en de speelsters. Zowel de club als ikzelf investeren niet alleen in transfers, zo schaft de club zich een Veo camera aan en ikzelf investeer in een 18GPS voor het team.”

“Wat de reeksindeling betreft was het voor ons toch wel een verrassing dat we plots in de andere reeks terecht komen. Je zou kunnen spreken van een echte stoelendans, zeker omdat bij heel wat clubs er zowel nieuwe trainers als nieuwe speelsters zijn aangetrokken. Het is dus nog een groot vraagteken naar hoe deze teams gaan spelen. Zelf mikken we zo hoog mogelijk, we zien wel hoever we met ons jong team geraken.”

“Officieel starten we met onze eerste training op 20 juli. In aanloop naar het seizoen spelen we oefenwedstrijden tegen o.a. YLA, KAA Gent, KV Mechelen en Kester Gooik. Ikzelf kan alvast niet wachten om eraan te beginnen.”

trainersstaf: Dimitri Boon (T1)

Inkomende transfers:

Van Dender Rani (E. Aalst), Ylenka De Paradé (KSK Beveren),  Abigail Van Essen (KV Mechelen), Rune Kets (SVE Bazel), Kytana Van Hove (PDK)

Uitgaande transfers:

Charlotte Van den Heule (RSC Anderlecht), Emma Carmeliet (Haasdonk)

Voetbal – Vrouwen Interprov. A (V) – Bosdam Beveren – dames