In de Beker van België plaatste Avanti Stekene zich zaterdagavond, tegen Sparta Heestert, voor de volgende ronde. De Stekenaars kwamen rond het halfuur op voorsprong via Jarne Verstraeten, maar kort voor de rust wisten de bezoekers langszij te komen. Het waren uiteindelijk de strafschoppen die in het voordeel van Avanti Stekene eindigden.

Cas Criel (Avanti Stekene). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De eerste helft waren we een pak beter dan de bezoekers” klinkt het bij Cas Criel. “We creëerden kansen maar vergaten ze af te maken. Het was uiteindelijk Jaren Verstraeten die ons op voorsprong zette. Heestert is eenmaal, op een counter, overgekomen en het was prijs. De tweede helft was een ander verhaal, die was gelijk opgaand. Langs beide kanten vielen er niet echt kansen te noteren. Bovendien maakten de vele overtredingen het niet makkelijk om te voetballen. In de slotminuut hebben we nog de paal getroffen, maar het zijn uiteindelijk de strafschoppen die de match beslist hebben.”

“Ik kijk absoluut uit naar de match van volgende week tegen VC Houtvenne, een ploeg uit de tweede afdeling. Dit is een nieuwe kans om te laten zien wat we in huis hebben. In het verleden is al gebleken dat we ons beste niveau meestal halen tegen goed voetballende ploegen.”

“Wat de competitie betreft is het onze ambitie om de eindronde te halen. Dit is mijn vijfde seizoen bij Avanti Stekene, ik denk dat we niet alleen een getalenteerde, maar ook een zeer enthousiaste kern hebben. Dat laatste moet goed zitten van in het begin, zeker in functie van onze doelstellingen.”

“Ook vorig seizoen had ik het gevoel dat de eindronde haalbaar was. Toen waren het steeds de ‘net niet’ momentjes die ons de nek omwrongen. We beschikken over een ploeg met allemaal jongens die elkaar vrij goed kennen, dat zou voor dat tikkeltje extra moeten zorgen. Hierdoor zouden we vanaf het begin op elkaar moeten ingespeeld zijn. Avanti is echt een ploeg geworden die wil en kan voetballen, het is aan ons om dat effectief ook te tonen.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – Avanti Stekene