Komend weekend moet Basics Melsele A voor de eerste maal aan de bak en dit voor de Beker van België. Het wordt een uitwedstrijd naar BC L’9 Flénu, een ploeg die uitkomt in TDM 2. De Melselenaars zagen twee spelers vertrekken, maar trokken vier versterkingen aan onder wie Yannick Schoepen, die na een aantal jaar terugkeert naar Basics.

Coach Dave Van Den Brande (BBC Basics Melsele A). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Flénu mogen we zeker niet onderschatten” aldus Dave Van Den Brande. “Het is een zeer sterke ploeg uit TDM2 en tellen enkele ervaren spelers in hun rangen. Bovendien hebben ze een sterke thuisreputatie en een behoorlijk grote supportersaanhang, met fanfare. Ik verwacht dan ook dat ik mijn groep daar zeer gretig en gedreven zal zien.”

“Ik beschik over een groep die veel defensieve intensiteit toont. Uiteraard gaan er nog vele foutjes zijn, het  zal ook  nog wat zoeken zijn aangezien het onze eerste match is. Het is voornaam dat ik mijn spelers zo blessurevrij heb en dat ook zo kan houden.”

“We doen er alles aan om als ploeg week na week beter te worden. Het is onze ambitie om in de Beker van Vlaanderen en uiteraard hopen we om de play-offs te halen. We willen er alles aan doen om in deze laatste te pieken, we zien dan wel hoe ver we komen.”

Coach: Dave Van Den Brande, assistent-coach: Kris Van Boven

IN: Yannick Schoepen (Willebroek), Joppe Boeckaert (Oxaco), Elie Garcia (Elite Athletes), Sino Samateh (Kangeroes)

UIT: Christopher De Medina (Waregem), Philip Peeters (Oxaco)

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele