KSK Beveren pakte in zijn eerste match van het nieuwe seizoen een punt. Met twee doelpunten van Yordi Pieren stond het kort na de rust 0-2 voor op het veld van KVV St.-Denijs Sport. De thuisploeg gaf zich niet zomaar gewonnen en lukte in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker.

KSK Beveren-coach Kristof Smet. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Een punt pakken op verplaatsing, in de eerste wedstrijd van het seizoen en dan nog op een niveau hoger is zeker niet slecht” blikt Kristof Smet terug. “Het is wel jammer dat die gelijkmaker nog in de 96’ste minuut valt. Ik denk niet dat er meer in zat, de opdracht was dan ook standhouden en weinig of niks weggeven. Soms hangt het van enkele factoren af. Het is wel de verdienste van de tegenstander om toch nog een punt te pakken. Uiteraard hadden we graag de drie punten mee naar Beveren genomen.”

“Zondag spelen we thuis tegen SK Grembergen” gaat Kristof Smet verder. “Dat is een vrij stugge ploeg die het ons zeker niet makkelijk zal maken. Maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. We zitten nu in een fase waarbij zeker nog veel vooruitgang moet geboekt worden op alle vlakken. Voor KSK Beveren, met stamnummer 2300, is dit een nieuw hoofdstuk op het hoogste provinciaal niveau. We hebben als team en als club nog een lange weg af te leggen, alles zal zijn tijd nodig hebben. Als sporter moet je de lat steeds hoog leggen, we moeten anderzijds ook realistisch zijn en geloven in het proces. We zien wel waar het ons brengt.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren