De Zeelse derby tussen E. Zele en Heikant Zele werd na een leuke partij voetbal gewonnen door Eendracht. Met maar liefst drie doelpunten had Stef De Bruyne een belangrijk aandeel in deze overwinning. In de pers en op de app van de voetbalbond werd niet het correcte scoreverloop weergegeven.

Stef De Bruyne (E. Zele) scoorde een hattrick in de Zeelse derby. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Voor alle duidelijkheid zorgde ikzelf voor ons eerste doelpunt, daarna was het de beurt aan Toon Van Acker, dan ik weer, vervolgens Yassin Badi en dan ik met mijn derde goal van de match” verduidelijkt Stef De Bruyne. “Ik ben ervan overtuigd dat het zowel voor de spelers, als voor de supporters een heel aangename derby was. Het was een match met veel supporters, sfeer en veel doelpunten. We hebben verdiend gewonnen, maar ook Heikant verdient veel lof. De manier waarop ze terugkwamen nadat wij  2-0 voor stonden was knap. Gelukkig hebben we dan op het juiste moment de 3-2 gescoord, waarna we de match op een heel volwassen manier hebben beslist. Het feit dat je in een derby een hattrick kunt maken geeft ongetwijfeld vertrouwen naar de volgende weken.”

“Aanstaande zondag maken we de verplaatsing naar FC Kleit Maldegem” aldus Stef De Bruyne. “Dat is voor mij een vrij onbekende ploeg. Ik heb wel al gehoord dat het een fysiek sterke ploeg is. Het is trouwens onze ambitie om dit jaar mee te doen met de ploegen bovenin. Ik geloof er sterk in dat een top vijf plaats haalbaar moet zijn met deze ploeg.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – E. Zele