De eerste wedstrijd in eerste nationale is een succes geworden voor ARB Hamme. De Wuitens wonnen in eigen huis met 5-2 van ZVK Eisden Dorp. We legden ons oor te luisteren bij Stijn Van Wezer, die de overstap maakte van de beloften naar de A-kern.

De vreugde was groot bij Stijn Van Wezer (ARB Hamme) na de eerste driepunter. Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Het was een heftige strijd van de eerste tot de laatste seconde” aldus Stijn Van Wezer. “We wisten op voorhand dat het een fysiek zware wedstrijd zou worden en dat is ook gebleken. De eerste helft  was vrij oké, maar we hebben een sterkere tweede helft gespeeld. Voor ARB is dit de ideale stap naar het hoogste niveau. Het is ons doel om een stabiele eerste nationaler te worden. Daarvoor moeten we de voetjes op de grond houden en elke training hard werken. “

“Onze volgende wedstrijd is vrijdag tegen Squadra Mouscron” blikt Stijn Van Wezer vooruit. “Ik denk dat we van onze eigen krachten moeten uitgaan. In deze groep zit zeer veel potentieel, zeker wanneer de groep nog meer naar elkaar toegroeit. Voor mezelf is de overstap van de beloften naar de A-ploeg een zeer grote stap voorwaarts. Het verschil is immens, bovendien zet je als ploeg ook nog eens de stap naar eerste nationale. Het was sedert mijn 16 jaar een droom om in eerste te spelen. Ik werd destijds gecoacht door Bart Tirez, hij was toen de trainer van de beloften. Ik krijg enorm veel vertrouwen van onze coaches Kristof, Davy en Bart, maar ook van de mensen rondom mij. Dat maakt het voor mij allemaal nog veel leuker. De combinatie tussen het zaalvoetbal en het veldvoetbal vergt wel veel, maar ik probeer mij zo goed mogelijk te verzorgen zodat ik topfit blijf.”

Zaalvoetbal – 1ste nationale Futsal (M) – ARB Hamme