Op de openingsspeeldag moest VKS Hamme-Zogge tegen Svelta Melsele B genoegen nemen met een puntendeling. Op het uur bracht Mats Oostvogels de bezoekers op voorsprong, maar al snel lukte Hayke Haentjens de gelijkmaker. Komend weekend gaan de troepen van Wannes Anrys op bezoek bij SV Blauw Wit Temse.

Hayke Haentjens (VKS Hamme-Zogge).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Natuurlijk gingen we tegen Melsele B vol voor de overwinning, maar de match zelf verliep vrij stroef” blikt doelpuntenmaker Hayke Haentjens terug. Gelukkig hield onze doelman, Diaz Van Overloop, ons recht toen hij een penalty pakte. In de eerste helft wisten we te scoren, maar geheel onterecht werd dit doelpunt afgekeurd.”

“In de eerste minuten van de tweede helft hadden we het moeilijk. Daar profiteerden de bezoekers van, wat voor hen werd beloond met een doelpunt. We hebben, als groep, daarop goed gereageerd. Op voorzet van Sergen Özen kon ik even later de aansluitingstreffer scoren. We hebben daarna nog veel druk gezet, maar dit werd jammer genoeg niet beloond.”

“Zondag zal de uitwedstrijd tegen SV Blauw Wit Temse niet makkelijk worden. Zij worden door heel wat ploegen bij de favorieten genoemd. Zelf ken ik de ploeg niet zo goed, maar het zal alleszins beter moeten dan vorige week. Met de kwaliteiten die we in huis hebben moet dat zeker lukken.”

“We zetten als groep elke week grote stappen voorwaarts, ik heb er vertrouwen in en zie het snel goed komen. Na een minder resultaat moeten we zeker niet panikeren, we moeten gewoonweg elke week opnieuw vol voor de drie punten gaan.”

“Ik heb inderdaad de stap gezet van Zele naar Hamme-Zogge en ik voel mij hier goed. Ik krijg veel kansen en er heerst in de groep een zeer goede sfeer. Mij hoor je zeker niet klagen. Indien we als groep blijven groeien, dan zullen de sportieve resultaten ongetwijfeld ook in stijgende lijn gaan.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – VKS Hamme Zogge