Op de openingsspeeldag in tweede landelijke verloor het jeugdige team van Basics Melsele B met slechts drie punten verschil. De match eindigde op 68-71 in het voordeel van Gemba’s Knesselare. Komend weekend staan de Melselenaars voor de uitwedstrijd op Sgolba Aalter.

Logo Basics Melsele. Copyright: RV

“Uiteraard win je graag elke wedstrijd” aldus coach Frank De Brucker. “Toch baal ik niet echt van dit resultaat, mijn spelers hebben een geweldige wedstrijd gespeeld. Ik was eerder aangenaam verrast door hetgeen ze hebben gepresteerd, dit na toch wel een moeilijke voorbereiding.”

“We wisten dat Knesselare geen simpele ploeg was om tegen te spelen” blikt Frank De Brucker terug. “Ik ben geschrokken van de prestatie die mijn spelers geleverd hebben. Deze week werken we keihard in het vooruitzicht van onze match tegen Sgolba Aalter. Dit zal ongetwijfeld een zware verplaatsing zijn, maar we gaan knokken voor wat we waard zijn.”

“Het is in de eerste plaats de bedoeling om, samen met ondermeer Dave Van Den Brande en onze jeugdcoördinator, de spelers van ons B-team klaar te stomen om in hogere reeksen te spelen” klinkt het enthousiast bij Frank De Brucker. “Het merendeel van mijn spelers zijn jonger dan twintig jaar. Ik wil graag mijn ervaring ter beschikking stellen.”

“Het is onze ambitie om in de eerste reeks bij de eerste vier te eindigen” gaat Frank De Brucker verder. “Het is namelijk zo dat in de tweede reeks er vijf ploegen zakken en dat willen we toch vermijden.”

Basketbal – 2de landelijke (M) – BBC Basics Melsele B