Al vrij vroeg in de wedstrijd tegen Meerdonk zette Piet Van Damme E. Buggennhout op voorsprong. Na de rust deed hij er nog eentje bij. Daarna dreven Freek Heyvaert en TimVan Der Elst de score verder op tot 4-0. Na de wedstrijd werd Xander Decoene verkozen tot meest verdienstelijke speler van de wedstrijd.

Xander Decoene (E. Buggenhout). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Over gans de wedstrijd gezien denk ik wel dat 4-0 wel de correcte uitslag is” stelt Xander Decoene. “We waren goed aan de match begonnen en hadden in het aanvangskwartier overwicht. Dit resulteerde al snel in een doelpunt. Daarna kregen we nog enkele kansen om de score op te drijven maar we vergaten die af te werken. Dit zorgde ervoor dat Meerdonk terug in de wedstrijd kwam. In de tweede helft konden we vrij snel de tweede treffer maken, waarna nog de derde en vierde volgden. Daarna hebben we de wedstrijd goed gecontroleerd. Op het einde kregen we nog ongelukkiglijk een penalty tegen, maar doelman Tomas Suls pakte deze goed. De 4-0 eindstand is dus wel verdiend.”

 “Met een tien op vijftien mogen we zeker niet ontevreden zijn over onze competitiestart” gaat Xander Decoene verder. “Momenteel bekijken we de competitie vooral match per match. Uiteraard mikken we zo hoog mogelijk in het klassement. Dat houdt ook in dat we voor de match op Rupelmonde voor niets minder dan de drie punten gaan. Hopelijk kunnen we ons vormpeil aanhouden en blijven we gespaard van blessures.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout