Sp. St. Gillis-Waas klokt de eerste periode af op een fraaie vierde plaats. Toch heeft het in de derby tegen SK Kemzeke de duimen moeten leggen. Op slag van rust klom de thuisploeg op voorsprong via Simon Van Callenberge. Onmiddellijk na de rust scoorde Louis Thyssen de gelijkmaker. Van op de stip maakte Lander Vercauteren er 2-1 van.

Coach Yves Michelet (FC Sp. St-Gillis-Waas). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“We maken tegen SK Kemzeke zeker geen aanspraak op de overwinning” stelt Yves Michelet. “Een gelijkspel was misschien de juiste weergave geweest op basis van de kansen. De strafschop van Kemzeke was misschien discutabel, maar ok de scheids beslist. Kemzeke was veel gretiger in de rechtstreekse duels, terwijl er bij ons een paar spelers niet hun niveau haalden.”

“Dat we momenteel zo hoog in het klassement staan geeft veel voldoening, zeker als je ziet dat bijna de ganse groep vier jaar geleden nog in vierde provinciale speelde. We hadden gehoopt op een seizoen zonder problemen en met deze start zijn we daar alvast goed aan begonnen.”

“Aanstaande zondag ontvangen we in eigen huis SKL Doorslaar. Naar mijn mening behoren zij, samen met SK Kieldrecht, bij de betere ploegen uit de reeks. Uiteraard gaan we er alles aan doen om de punten thuis te houden, we hebben trouwens dit seizoen thuis nog geen enkele wedstrijd verloren.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas