De dames van BC Sint-Niklase boekten het voorbije weekend, voor de tweede maal op rij, een overwinning met amper één punt verschil. De wedstrijd tegen BBC Gavere B eindigde op 59-58. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Jeugd Gentson C op het programma. Dit wordt voor Hannelore De Naeyer een speciale match gelet op haar Gentsonverleden.

De dames van BC Sint-Niklase Condors. Foto: RV.

“We hebben inderdaad voor de tweede maal op rij met één punt verschil gewonnen” luidt het bij coach Pieter Foubert. “Tegen Knesselare hebben we het onszelf moeilijk gemaakt, de match tegen Gavere was een ander paar mouwen. Na een paar minuten stonden we al tien punten achter. We hebben trouwens vrijwel gans de wedstrijd achter gestaan, tot in de slotfase. Tijdens de wedstrijd hebben we een paar keer onze tactiek in verdediging moeten aanpassen. Het was pas in het laatste quart dat we Gavere onder druk konden zetten. Uiteindelijk hebben we de achterstand kunnen ombuigen in een voorsprong. Het was Freya Daelemens die in de laatste second ervoor zorgde dat we deze match winnend konden afsluiten.”

“We zijn heel moeizaam aan de wedstrijd begonnen” bevestigt Hannelore De Naeyer. “Al snel merkten we dat er hard duels aankwamen. We kwamen ook moeilijk tot scoren en werden in verdediging te eenvoudig geklopt. Aanvallend is het onze sterkte om als ploeg te kunnen samenspelen, maar we hadden het moeilijk om ons spel in gang te krijgen. Gavere kon tegen de rust aan tien punten uitlopen. We zijn met meer intensiteit aan de tweede helft begonnen en slaagden er in om enkele vlotte scores te maken.”

“Op basis van de kwaliteit die aanwezig is in de ploeg hebben we het laatste quart naar onze hand gezet” gaat Hannelore De Naeyer verder. “Ook defensief hebben we geprobeerd om een tandje bij te steken om de kloof te dichten. Uiteindelijk kwamen we op enkele minuten voor tijd op voorsporng, maar toch kwam Gavere in de slotseconden terug voor. Na een time-out kon ik een outside-pass geven naar de vrijstaande Freya Daelemans, die ons op de buzzer de zege bezorgde. Het is leuk om deze wedstrijd uiteindelijk te winnen, al hoeft het niet altijd zo spannend te zijn.”

“Met onze vier op zes staan we waar we verdienen te staan” aldus Pieter Foubert. “Al hebben we als ploeg nog niet alles laten zien. Zowel aanvallend als verdedigend moeten we nog stappen voorwaarts zetten. Het doel is en blijft om bovenaan mee te draaien, met deze ploeg moet dat haalbaar zijn.”

“De match tegen Gentson is voor mij een beetje thuiskomen, het is toch wel wat een speciale wedstrijd voor mij” klinkt het bij Hannelore De Naeyer. “Zoals de naam het zegt is Jeugd Gentson een jonge en snelle ploeg. Het is onze ambitie om bovenaan mee te spelen, waarbij we zeker ook van Gentson moeten kunnen winnen. Als we als ploeg ons samenspel kunnen doen en verdedigend een tandje bijsteken dan geloof ik dat we deze match naar ons hand kunnen zetten. Hopelijk laten we het niet zo spannend worden als tegen Gavere.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames