FC Vrasene zorgde de voorbije speeldag voor de verrassing. Het won met maar liefst 1-3 van leider H. Sinaai. Na afloop was de vreugde dan ook enorm bij de bezoekers.

De vreugde was groot bij KFC Vrasene. Copyright: RV

“Na de stopgezette wedstrijd op Kieldrecht zijn we heel hongerig naar Sinaai gegaan” aldus Bryan Bultheel. “We waren achter gebleven met het gevoel dat we niet beloond waren. We wilden absoluut bevestigen tegen de leider. Intern hadden we duidelijk gemaakt dat we met niks minder tevreden waren dan met de drie punten.”

“Al snel bleek dat Sinaai duidelijk verrast was door onze offensieve intenties. Rond de 25ste minuut zette Da Cunha Vercauteren alleen op weg naar doel en die twijfelde niet. Toen we balverlies leden en uit positie stonden werd het te snel 1-1. Doordat Konrad moederziel alleen stond bij een vrije trap konden we toch gaan rusten met een 1-2 voorsprong.”

“De tweede helft toonde Sinaai zeker lef en de wil om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Het was echter Cheikh die met een geweldig schot voor de 1-3 zorgde. De thuisploeg bleef wel proberen, maar verder dan een vrijschop van Gerets op de lat kwamen ze niet. Helemaal op het eind werd de 1-4 van De Saegher afgekeurd voor een betwistbaar buitenspel. Diezelfde De Saegher en Vercauteren misten nog open kansen om de score verder uit te diepen.”

“Voor de buitenwereld is dit misschien een verrassende zege, maar voor de groep is dit de bevestiging van een goede periode. Jammer genoeg zitten we al een gans seizoen met heel wat talentvolle afwezigen, maar hun vervangers beginnen recht te staan. De anciens nemen hun verantwoordelijkheden op en de jeugdspelers krijgen en grijpen hun kansen. Het is echt leuk. Zeker als je weet dat Pinoy al twee weken start en die vorig seizoen nog op de bank zat bij de reserven. Er viel zelfs een middenvelderke in die vorig jaar nog U19 was. Daar doe je het natuurlijk voor.”

“Komend weekend tegen Dendermonde wordt het lijstje onbeschikbare spelers nog groter doordat Coeckaerts en Van De Vyver allebei hun derde geel pakten. Daardoor is er een nieuwe kans voor jeugdig bloed om zich te tonen. We onderschatten Dendermonde zeker niet, maar we kunnen enkel tevreden zijn met winst, anders zijn de punten van het afgelopen weekend niks waard.”

Voetbal – 2dee provinciale C (M) – KFC Vrasene