HRS Haasdonk en Exc. Mariakerke houden elkaar niet alleen in de rangschikking in evenwicht maar ook in hun onderlinge confrontatie. Kort voor het halfuur opende Ibrahim Kanteh de score. De bezoekers moesten wacht tot in de tweede helft om het evenwicht te herstellen.

Olivier Ivens (HRS Haasdonk). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Naar mijn gevoel hadden we de drie punten moeten thuis houden” blikt Olivier Ivens terug. “We hebben als ploeg een zeer sterke eerste helft gespeeld waarin we veel kansen hebben gecreëerd en zeer weinig hebben weggegeven. Met een heel mooi doelpunt van Ibrahim Kanteh zijn we dan op voorsprong gekomen. We zijn blijven doorduwen om een tweede goal op het bord te zetten, maar de bal wilde er maar niet in. In het begin van de tweede helft kon Mariakerke meer druk zetten en slikten we jammer genoeg de gelijkmaker. Vanaf dat moment was de wedstrijd zelf ook in evenwicht.”

“Zondag spelen we uit tegen E. Zele, een zeer ervaren ploeg die al heel wat jaren meespeelt in eerste provinciale. Hiertegenover zetten wij een mix van ervaring en jong geweld. De sfeer is alleszins optimaal binnen de groep, waardoor we elke wedstrijd voor elkaar door het vuur willen gaan.”

“In de rangschikking staan alle ploegen zeer dicht bij elkaar; toch denk ik dat het klassement geen juiste weergave is van waar onze ploeg zou moeten staan. Ik ben ervan overtuigd dat, met de kwaliteit die wij in onze groep hebben, onze plek zeker in de top vijf is.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk