Gelet op het competitieverloop was het voor Nidak van enorm belang dat ze hun opdracht tegen Kruikenburg tot een goed einde brachten. De dames van Nidak trokken het laken naar zich toe en wonnen met 3-0, waardoor ze de rode lantaarn kunnen doorgeven aan Kruikenburg. Het wordt nu uitkijken of ze hier voldoende vertrouwen kunnen uit putten om ook tegen Brabo Antwerp punten te pakken.

Ivo De Mulder (VC Nidak).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het klopt dat de overwinning tegen Kruikenburg Ternat broodnodig was en ook meer dan welkom was” luidt het bij coach Ivo De Mulder. “Vooral de eerste twee sets waren een nerveuze bedoening. Gelukkig hebben we, zeker de tweede set, in ons voordeel kunnen beslechten. In de derde set was de spanning eraf en hebben we duidelijk afstand kunnen nemen van Ternat, met een deugddoende 3-0 overwinning als resultaat.”

“Het zal aanstaande zondag tegen Brabo Antwerp niet eenvoudig zijn, maar we gaan er alles aan doen om voor de jaarwisseling toch eens te stunten tegen één van de topploegen uit onze reeks.”

“Als ik terugblik op de heenronde dan kan je er niet om heen dat we slecht aan het seizoen begonnen zijn. In de eerste wedstrijden haalden we ons niveau niet, met als gevolg dat door de nederlagen ook de stress in de ploeg sloop. Ik vind dat de laatste weken het niveau op training en in de wedstrijden terug is wat het moet zijn. Zo hebben we tegen Limal, Vlamertinge en Tchalou meer dan goed meegespeeld, jammer genoeg hebben we heel wat sets verloren met slechts twee punten verschil. Hierdoor kregen we hier en daar niet het puntje dat we toch wel echt verdienden.”

Volleybal – 2de nationale(V) – VC Nidak Nieuwkerken