In de achtste finale van de Beker van Vlaanderen won Basics Melsele met 69-91 van BasKet Tongeren. Zaterdagavond nemen ze het, in eigen huis, op tegen de Kontich Wolves. We vroegen Leroy Anthonis om een reactie.

Leroy Anthonis (BBC Basics Melsele) fotograaf: www.qwopix.be Marijn De Keyzer
Leroy Anthonis (BBC Basics Melsele).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Eerlijk gezegd was tegen Tongeren onze eerste helft niet echt top” blikt Leroy Anthonis terug. “Zo misten we heel wat shots van buiten uit, shots die normaal wel vallen. Dit zorgde ervoor dat het wat stroever liep. Zowel defensief als aanvallend was de tweede helft van een ander niveau, het liep allemaal iets vlotter. Zo maakte Geoff Hockins van buiten uit de shots die er in de eerste helft niet waren. Daarnaast zorgden de goeie invalbeurten van Sino Samateh en Yannick Schoepen ervoor dat het vertrouwen terug kwam. Op die manier konden we dan de match terug naar ons toe trekken.”

“In de competitie loopt het momenteel goed maar de moeilijkste, tevens belangrijkste, matchen, komen er nog aan. Zo nemen we het zaterdag thuis op tegen Kontich. In de heenronde hebben we de match op Kontich gewonnen, maar ik herinner mij dat we er wel een ganse match hebben moeten voor knokken. Dit zal nu niet anders zijn. Als we ons aan het gameplan houden dan moeten we volgens mij de drie punten thuis kunnen houden. Dat zou dan weer ideaal zijn om vertrouwen te tanken voor de daarop volgende matchen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele