Aanstaande vrijdag hervat voor ARB Hamme de competitie met de uitwedstrijd op ZVK Eisden-Dorp. De Wuitens tellen na tien wedstrijden zeven punten, de blessurelast heeft zich in de heenronde alvast sterk laten voelen. We hadden hierover een babbel met manager Peter Laemers.

Ploegfoto ARB Hamme. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Wat de heenronde betreft had ik eerlijk gezegd een drietal punten meer verwacht” aldus Peter Laemers. “Vooral de nederlagen tegen onze rechtstreekse concurrenten zoals Moeskroen en Hasselt waren ontgoochelend. Het verschil met tweede nationale is er op conditioneel vlak zeker en vast, de intensiteit is hoger en futsaltechnisch is er toch ook wel een verschil. Je speelt in eerste natuurlijk tegen de absolute top van het futsal.”

“In tweede nationale ging het de voorbije jaren te gemakkelijk voor ons. Het was voldoende om even extra door te duwen om de winst te behalen. Nu in eerste moet je er gans de wedstrijd  100% voor knokken en gefocust blijven. Alle kleine foutjes worden direct afgestraft. Uiteraard speelde ook de hoge blessurelast van enkele basisspelers ons serieus parten, hetgeen we met onze beperkte kern niet konden opvangen. Het is duidelijk dat dit voor ons, dit seizoen, op alle vlakken een leerproces is.”

“We staan als negende op drie punten van Hasselt, die op de achtste plaats staan en tellen drie punten meer dan Malle die op de tiende plaats staan. Doordat de blessures van de meeste spelers zo goed als achter de rug zijn, kunnen we met een fitte kern de terugronde aanvatten.”

“Met de verplaatsing naar Eisden hopen we op een goede start van de terugronde. Daarna moeten we ook nog thuis tegen Moeskroen en Malle. We hopen tegen begin februari een stap te zetten in de richting van het behoud. Hoe dan ook wordt het nog een moeilijk seizoen.”

“Benjamin Tusar is teruggekeerd naar zijn thuisland Slovenië. Tot op heden hebben we enkel Samir Zailaf van RAAL La Louviére aangetrokken. We hadden nog een aantal opportuniteiten maar om allerlei redenen zijn die niet doorgegaan. Positief is alleszins dat Filip Pezeli en Isaias Furtado terugkeren uit blessure. Met deze kern denken we in staat te zijn om het behoud veilig te stellen.

Zaalvoetbal – 1ste nationale Futsal (M) – ARB Hamme