Met goals van Simon Van Callenberge en Jonas Sinnaeve (2) won SK Kemzeke met 3-1 van SK Kallo en pakte daardoor drie belangrijke punten in de strijd voor het behoud. Zondag wacht hen de uitwedstrijd op SVE Bazel, een match in de onderste regionen van het klassement.

Simon Van Callenberge (SK Kemzeke). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We zijn met een goede ingesteldheid aan de wedstrijd tegen Kallo begonnen” blikt Simon Van Callenberge terug. “We hebben weinig weggegeven en kwamen met een doelpunt van mezelf op voorsprong. In de tweede helft konden we vrij snel onze voorsprong verdubbelen via Jonas Sinnaeve. Na de 2-0 zijn we de wedstrijd blijven controleren en zette Jonas Sinnaeve met zijn tweede van de avond, de 3-0 op het bord. Via een afgeweken schot kon Kallo nog milderen.”

“We zijn blij dat we eindelijk loon naar werken hebben gekregen. De voorbije weken was de mentaliteit heel goed, maar jammer genoeg ontbraken de punten. Telkenmale werden kleine, individuele, fouten afgestraft. Het geluk zat ons langs geen kanten mee. De sfeer binnen de ploeg is altijd goed gebleven en we wilden tegen Kallo absoluut terug aanknopen met een overwinning. Dat is ons gelukt, met dank aan de ganse ploeg die met een prima mentaliteit en drive aan de match begonnen zijn en deze op een volwassen manier hebben uitgespeeld.”

“Vermits zowel Bazel als wijzelf vechten voor het behoud verwacht ik mij volgend weekend aan een stevige match. Het zal knokken worden, maar we gaan er alles aan doen om de drie punten mee naar Kemzeke te nemen.”

“Ik kijk met gemengde gevoelens terug op het competitieverloop. Uiteraard vergt een reeks hoger spelen altijd een aanpassing. We zijn redelijk goed aan het seizoen begonnen, maar zijn in de terugronde weggezakt. Zoals ik al eerder zei zijn we de laatste weken niet beloond voor de geleverde inspanningen. Het is nu aan ons om er de resterende wedstrijden voor te zorgen dat we met dezelfde ingesteldheid als de voorbije wedstrijden aan de aftrap verschijnen, de punten zullen dan wel volgen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SK Kemzeke