Na het 3-3 gelijkspel op SK Berlare was het balen bij KSK Beveren, temeer daar de gelijkmaker van Berlare pas in blessuretijd werd gescoord. Hierdoor pakken de buren uit Melsele de tweede periode en komt KVC Bosbeke opnieuw aan de leiding in het klassement. Zaterdagavond wordt het uitkijken naar de derby tegen HRS Haasdonk.

Kapitein Yves Van Lokeren (KSK Beveren) maakt zich op voor het burenduel tegen Haasdonk. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De late gelijkmaker smaakt zeer zuur” aldus kapitein Yves Van Lokeren. “Hierdoor neemt Bosbeke opnieuw de leiderspositie over, al staat bovenaan alles nog steeds heel kort bij elkaar. Voor ons hoeft er niks, maar ik ga niet ontkennen dat er in de groep iets is beginnen leven nu we daar toch al enige tijd bovenaan staan.”

“We zijn tegen Berlare zeer goed aan de wedstrijd begonnen en kwamen al na twee minuten op voorsprong langs Joeri Sinnaeve. “We gaven weinig weg, maar hebben onszelf in de eerste helft genekt. Na de rust zijn we dan ons spel meer gaan opdringen en hebben we de wedstrijd ook volledig in handen genomen. Dit resulteerde al snel in de gelijkmaker langs Jochen Vergauwen. Maar aangezien we elke match willen winnen zijn we blijven doorduwen en kwamen we rond de 75ste minuut, met een doelpunt van Niels De Pauw, op voorsprong. Dan is die late gelijkmaker echt wel een serieuze domper op de vreugde.”

“Het burenduel met Haasdonk is altijd speciaal. Beide ploegen hebben ambitie en dat maakt dat het altijd een leuk spektakel is. Dat zal volgens mij zaterdagavond niet anders zijn. Maar zoals ik al eerder zei, we gaan elke wedstrijd vol voor de overwinning. Dat heeft ons gebracht tot de plaats waar we nu staan. We hebben bewezen dat we thuishoren in deze reeks en wie weet kan er nog verder gedroomd worden de komende tien wedstrijden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – KSK Beveren